för mycket att göra helt enkelt

Att jag alltid ska försöka hinna med allt på samma dag?
Varför kan jag inte bara sprida ut det över några dagar som en vanlig Svensson? Tar åt mig att jobba förmiddag på min lediga dag, slutade med att jag är för snäll och jobbar till 12:30 ;) Hade egentligen tvättid mellan 11-15 men det får bli på måndag eller nåt!
Har diskat och dammsugit hemma iaf och om en stund ska jag och Madde ut på en promenad och städa trappuppgångarna medan vi ändå är ute och ränner, vidare till bolaget och affärn, hem och snabbduscha och sen dricka ett par glas vin + ost och kex skulle jag tro eller kanske skiva upp en massa frukt?
Får se vad vi är sugna på ;)
 
Morsan tjatar om att jag och H ska komma till dom och äta grillat? Vart ska jag hinna med det nånstans i min redan tighta tidsplan? Hmm.. Han är lixom inte ens hemma! Haha :D Aja, får väl kanske vara lite ego och säga nej någon gång ;)
 
Elvis muntrar iaf upp mig med sin sköna stämma just nu och även efter att jag har publicerat det här inlägget, kanske ska ladda ner ett par låtar och ha i telefon? Ääh, ta det en annan dag istället! Nu ska jag stressa vidare och byta om så jag är startklar sen för promenixen!
 
Ha en fin dag och njut av det soliga vädret, för det hinner inte jag! :D
 

Sveriges varmaste dag, tjena!

Vad hände med den här dagen egentligen?! Slutade 14:30, var hemma en stund, handlade och vips så var middagen oxå färdig? Ööh, det var 28*C varmt ute när jag kom hem, kollar ut efter en stund och det spöregnar?
Haha, jävla skitsommar! Var väl det här man kunde vänta sig ;)
 
Har betalat räkningar för en stund sen och väntar på att klockan ska bli motionsdags. Fast det är typ en timme kvar så jag hoppas regnet har drivit förbi så man slipper bli helt dyngsur :)
Går bra nu, mätning i morgon bitti och jag är så nervös :/ Borde egentligen bara vara glad över att jag ens kommer ut men nu har jag själv satt den pressen på mig, att vara noggrannare med kosten, hålla koll på kalorier, motionera varje dag och att mäta midja och lår en gång i veckan. Så det här är verkligen starten på det som komma skall!
Ett sundare och lyckligare liv :)
 
Har verkligen varit duktig tycker jag och inte ätit allt för mycket godsaker, men dom gångerna jag har gjort det har jag kollat kalorierna och inte ätit lika mycket dagen efter eller tränat lite extra på kvällskvisten så man bränner bort de onödiga kalorierna ;)
 
Nu ska jag svida om till mina äckliga träningskläder och svettas återigen, kanske dags att lägga dom i tvätten! :D

Bakad potatis

Bakad potatis, olika röror och en vanlig grönsallad. Det behövs inte mer för att lyckas med middagen!
Dock tar det ju lite längre tid än vad man kanske orkar med på en vardag, men passar utmärkt till helgen.
Glömde ta bild, of course, så lånade en bild från google.
 
 
 
*Skölj och tvätta av bakpotatisarna, använd jämnstora så de blir lika i ugnen och en potatis för varje portion. Stick med gaffel eller lägg ett snitt i varje. Annars är det risk för att potatisarna exploderar.
*Sätt in i ugnen på 225*C i ca 50 min. Lindas de in i folie tar det avsevärt längre tid.
*Skär ett kryss i varje potatis och tryck ihop den från sidorna så att den öppnar sig och fyll med vilken röra som helst, t.ex. Skagenröra, tonfiskröra eller mimosasallad.
 
Har man tiden och orken så gör man självklart fyllningarna själv men jag köpte färdigt ;)

6:e dagen på min nya livsstil

Nu är jag inne på min 6:e dag av träning och försöka äta ordentligare, känns så mycket bättre redan!
Går en mil om dagen och det känns som att det går på ett kick så är man hemma igen. För två veckor sen skulle jag skjuta mig själv om jag ens kom på tanken ;)
Jag har inte förbjudit mig själv att äta godsaker eller fet mat, men självklart tänker jag på vad jag stoppar i mig :)
Hoppas, hoppas, hoppas att det gör skillnad. Annars lägger jag snabbt av om jag inte märker skillnad.
Har tyvärr ingen våg men jag kommer i håg vad jag vägde sist iaf och det är inte allt för längesen.
Däremot ska jag mäta midjan och låren varje torsdag och det är ju det man vill se skillnad på istället för vågen ;)
Tur att jag har Madde med mig, annars hade jag gett upp ;)
 
Nästa vecka blir det en tur till IKEA, vet dock inte vilken dag än.. Måste höra med moster H som ska med, den dagen blir det nog ingen promenad ;) Undrar hur mycket kalorier man bränner när man går där inne?! :D
Längtar efter att få kasta bort pengarna och komma hem med nya, fina grejer :)
 
Idag är jag ledig och har inget planerat. Känns oerhört skönt för en gångs skull att inte behöva ränna i väg på massa ärenden hit och dit :) Kanske hojjar ut en sväng och får lite energi innan dagen startar på riktigt!
 
 
 
 

6,21 mile

Det är lika mycket som en mil. Det har jag gått nu 2 dagar i rad med Madde :) Nattan var med i går med hund och barnvagn så det vart lite tungt ;)
I dag kändes det inte alls lika jobbigt som i går, kanske börjar man bli van att gå? Nya rutiner och ny livsstil! Ska iaf försöka att gå ner ett par kilon och minska midjemåttet :) Tog ett paketsnöre och mätte, så kommer jag mäta varje vecka och se hur snöret ser längre och längre ut :) Hoppas jag iaf.
 
Kaloriräkningen känns helt okej, har laddat ner en app där man ser hur många kalorier/100 gram det mesta innehåller. Så på så sätt kan man hålla koll på vad man stoppar i sig och jag har ett litet block där jag skriver upp vad jag har ätit och vad jag har förbrännt = Träning!
Kommer mest bli promenader och cykling, men jag tycker att det borde räcka. I höst/vinter kommer jag inte vilja gå ute så mycket så ett gymkort får införskaffas då istället :)
 
I kväll går jag på sista kvällspasset innan jag är ledig i helgen, känns skönt! Jobbar med Tessan och det är ju inte varje dag ;) Vi går ju om varandra hela tiden så det här kan bli skoj :D Fast oftast så tycker jag om att jobba och känna att jag kan göra skillnad hos personer som behöver ha min hjälp. Visst, det kan vara skitjobbigt oxå, men så är det. Ska inte vara så jävla kul hela tiden ;)
 
 

Fläskfilé, stekt potatis, grönsaker

Den rätten vart det i går. Däremot gick något snett. Hade fläskfilén i en timme i ugnen på 200*C, när jag tar ut den är den fortfarande inte klar?! Så det va bara skiva upp och steka i stället :/ Synd, eftersom det är så gott annars!
 
I dag får det bli kyckling, ris och currysås. Dock inte så mycket sås för min del, däremot lite grönfoder ;)
Så inget middagstips får ni ;)

Du ska få min gamla cykel när jag dör

Varit vaken en liten stund så nu sitter jag med ett kaffeglas och försöker vakna till :) Kan inte sova länge på morgnarna längre, har så jäkla ont i ryggen när jag vaknar så jag måste upp och röra på mig!
 
Ska försöka ta lite lust och ork till mig och ta hojjen och trampa en stund, jag måste börja röra på mig!
Har faktiskt tänkt på om jag ska börja räkna kalorier, inte som en besatt, men så jag håller koll på hur mycket jag egentligen får i mig :)
 
Idag har jag en lite mer spännande rätt på gång istället för köttfärssås, det får jag visa i ett senare inlägg :)
 
 
 
 
 
 
  Kan detta ge en liten hint om vad vi kommer göra? :)

Köttfärssås, isterband och en jäkla massa sås

Har ärligt talat inte orkat göra någon ordentlig mat.. Vart köttfärssås och spagetti igår i brist på inspiration.
Dagen innan det åt vi faktiskt isterband, kokt potatis och pepparrotssås, mums! Vart tyvärr inga bilder, det glömde jag bort.. igen ;)
Tänkte att de flesta gör köttfärssås på olika sätt, så här kommer vårat recept :)
 
600 g köttfärs (vi har fått tag i jättebilligt ekologiskt och närproducerat, verkligen värt det)
1-2 lökar, röd eller gul
3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
ca 2 msk tomatpuré
3 rivna morötter
1 gul och en röd paprika, hackad
Kryddor efter smak
Ev. 1 köttbuljongtärning
 
Stek köttfärs tillsammans med lök och vitlök. (Smula i buljongtärningen) Ha i alla grönsaker och de krossade tomaterna, låt puttra en liten stund. Servera!
 
 

IKEA-suget

Hämtade ut paketet från Jotex i går och grejerna var finare än jag hade väntat mig! Gubben förstod inte riktigt varför man bara har en gardin, det ska ju vara två. Men hissgardinen var nog den finaste och han får vänta med att se hur det kommer bli tills vi flyttar ;)
 
 
 
Hur kan man längta efter att få göra av med pengar? Är det grejen att det är billigt på IKEA eller vad handlar det om? Sitter och gör en inköpslista på deras hemsida och bara väntar till lönen hoppar in på kontot så jag får åka någon gång :D Måste köpa en massa grejer eftersom vi flyttar till större. Här är lite av det jag har tänkt mig iaf :)
 
 
       
 
 
 
Byrå till antingen hallen eller sovrummet, vägglampa att ha över sängen, burkar till förvaring av pasta, ris etc och ett skrivbord att ha till det tredje rummet, är lite osäker på det ännu men det får jag kolla på IKEA sen ;)
Sängstomme och tvättkorg, en vit och en svart så man slipper rota runt bland skitkläderna när man ska tvätta :O
Sen en massa annat smått och gott ligger på listan :D
 
Jag funderar på att gå och städa trapporna snart, det är en vecka sen jag var där nu :) Så tänkte jsg städa på torsdag eller fredag oxå eftersom jag har hamnat lite konstigt med dagarna! Försöker städa till helgen så att dom som bor där får helgfint, men nu har det blivit lite weird med födelsedagar hit och dit, semester och annat som bara har kommit emellan :)
Ska nog cykla runt Häverödal och försöka lista ut en bra middag oxå :) Först, kaffe!
 
Tjingeling <3
 
 
 
 

Thai red curry

 
Glömde helt bort att fota gårdagens middag eftersom det inte var jag själv som lagade den ;) Så blev en bild på matlådan, hahah!
Min karl är super på att laga mat, synd att han inte orkar jämt!
 
Gick iaf i affären och hade inte en aning om vad vi skulle slänga i hop, men till sist vart det Thai red curry med färsk pasta mums :) Jag gillar inte stark mat, men den här var helt okej! Gillar man lite starkare kan man säkert krydda med lite cayennepeppar eller liknande.
Var iaf superenkelt och tog knappt 30 min.
 
 
400-600 g kött (Vi använde benfri fläskkotlett i bit)
1 förpackning Thai Red Curry
Färska grönsaker, te.x. broccoli, paprika, morötter, rödlök
500 g färsk pasta, t.ex. tagliatelle (torkad funkar lika bra)
 
Strimla och stek köttet, det underlättar om man använder en wokpanna eller en stekpanna med hög kant.
Sätt på vatten till pastan.
Skär upp grönsakerna och blanda i med köttet, häll över den färdiga såsen och låt puttra ca 3-5 min.
Koka pastan 2-3 min, servera!

uttråkad

 
Usch vad uttråkad jag blir när man inte kan göra nånting pga vädret :( Ska försöka komma på en bra middag, vart ingen ordentlig mat igår.. vart fish & chips för min del, inte bra! Motionera bort det får bli en annan dag ;)

Skulle vilja gå på bio i kväll, antingen Ice age 4 eller Cockpit, ska försöka slita med mig gubben :)

Frukost med en osthyvel

Alltså, jag sitter fortfarande och fnittrar över mig själv. Papphjärnan jag har hänger inte riktigt med på morgonen, så jag kommer på mig själv med att hyvla leverpastej! Hahah :D Men det funkade faktiskt och man fick tunna och fina skivor ;)
 
 
 
Onsdag och torsdag har jag varit på det gamla jobbet i Norrtälje. Vart så himla glad så jag tyckte det var jätteroligt att bara göra mazariner, chocolate chip och andra småbitar...
Kände mig verkligen som hemma och allt jag gjorde satt i ryggmärgen, kändes superbra! :)
 
I dag ska jag till Vårdcentralen och få reda på vad fan det är med min handled. Man nästan hoppas på att det är någonting så man iaf kan undvika att göra vissa saker eller att man får rätt behandling.
Efter det ska jag kasta i hop lite lasagne och sen gå till jobbet för ett kvällspass mellan 16-22 :)
Det känns alltid bra att jobba på lediga dagar, men jag är ju ledig lördag-måndag sen med ;)
 
Nu ska jag kicka i gång kaffebryggaren och försöka komma upp på fötter så dagen kan få börja :)

Potatissoppa med purjolök

Gårdagens middag, vart inte riktigt som jag ville men de smakade gott iaf :)
 
 
Egentligen hade jag inget recept på det här, man kokar bara i hop det man vill ha.
Enligt mitt tycke ska den vara redd med grädde, andra vill ha mjölk.. Men som sagt, sök på Potatissoppa och leta efter ett passande recept om ni vill laga till den här middagen ;)

worth dying for, a shopaholics confession

Hur kul är det inte med paket och att vänta på något gott gör man ju nästan aldrig för länge!

Beställde lite småsaker från Jotex och jag höll mig faktiskt till reavarorna och det är stort för att vara jag. Vill jag har något så brukar jag köpa det vad det än kostar, om det inte är förskräckligt dyrt vill säga ;)

Det här klickade jag iaf hem :)

  

 

Kanske syns lite dåligt, jag lånade bilderna från Jotex hemsida.

Iaf så är det 2 pack krukor, ett 6-delars påslakanset och en hissgardin till nya köket! Kunde inte hålla fingarna i styr ;)


En jävel till konditor

Har återigen fått förslaget att jobba några dagar på mitt gamla jobb i Norrtälje.. Bara för att jag är så jävla bäst ;)
Så i morgon är det jobb där som gäller mellan 9-18 och på torsdag 8-18 :D Åh, har saknat alla där! Synd bara att alla som jobbade där förra året inte är kvar :/ Men jag kommer klara mig fint med mina gamla chefer, miss it! Plus att det inte är så bra att ha 2 veckor semester när man är timvikarie så lite extraslantar gör ju absolut ingenting ;)

Middagstips

Stuvad spenat, kokt potatis och falukorv! Hur gott som helst och billigt för den delen oxå! ;)
En påse 1 kg hackad spenat, jag köper Eldorados för jag tycker den är bäst och innehåller knappt något vatten alls. Kostar ungefär 12-20 kr, räcker till 3-4 omgångar och innehåller endast 20 kalorier/100 g och mindre än 0,5 g fett läste jag på påsen :D
 
 
 
 
Måste ju tro gott om de flesta så jag hoppas alla kan laga falukorv och koka potatis så ett recept på stuvad spenat följer här:
 
Ca 300 g fryst , hackad spenat
3 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
Salt & peppar
 
Tina spenaten i en kastrull med några matskedar vatten, rör om då och då.
Ha i grädden, salta och peppra och låt puttra 3-4 minuter tills det har gått i hop till en sörja.
Servera när den är "nykokt"!
Använder man matlagningsgrädde som är mindre fett i så blir det lite lösare, men smakar likadant.
 
 
Hur tycker folk att det är om jag lägger upp lite middagstips då och då? Själv har jag slut på inspiration så jag är superglad över att det finns appar och recept på nätet som man kan bli insprirerad att testa nya rätter :)
 
 

Mattips i vardagen

Vilka snyggingar på Ålandsbåten! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gjorde faktiskt en grym middagsrätt i går, dock är jag tydligen sämst på att krydda så lite peppar efteråt var toppen! :) Hittade faktiskt receptet på Coop's app, själv tyckte jag inte alla grejer som skulle vara i var så goda så jag ändrade om lite ;)
Är det någon annan som är trött på vardagsmaten så kommer receptet här nedanför!
 
 
500 g pasta
600 g kycklingfilé (dock hade jag 900 g för att det ska bli mer matigt)
2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 finhackad gul lök
2 dl creme fraiche (Ska egentligen vara grädde)
1 dl vatten
1 köttbuljongstärning
Salt & peppar
Babyspenat eller annan grönsallad
Grönsaker efter önskemål, ska vara sockerärtor men de har man aldrig hemma..
 
Koka pastan i en stor kastrull och stek kycklingen i fina bitar tillsammans med vitlöken, löken och olivoljan.
Rör ner creme fraiche, vatten och buljongtärningen.Salta och peppra. Låt puttra ca 5 min innan du blandar ner det i pastan. Vänd runt babyspenaten och grönsakerna precis innan servering.
Själv hade jag salladen på sidan och strödde över eftersom det ska vara till matlådor också. Då är det inte så fräscht med sladdriga grönsaker :)
 
 
 
 
Nu blir det frukost och sen längta till lunchen, alltså matrester från gårdagen :D

presenter

Halli-hallå! Hade ett bra födelsedagsfirande med massa godsaker och jättefina presenter! Släkten hade samlat i hop till en rosa cykel, hur cool som helst, så nu ska det börjas cyklas istället!
Av min fina karl fick jag en platt-tv, det behövdes verkligen.. Den gamla, tjocka och fula tv'en både tjöt och ibland flimrade bilden + att den förstörde min tv-bänk ;) Fina vinglas + en flaska vin av syrrorna och 2 fribiljetter på Ålandsbåten ;)
 
           
 
 
Idag ska jag inte göra så mycket, ska ta min rosa bike på en tur och städa trapporna som jag egentligen skulle blivit gjort till helgen, men jag har verkligen inte haft tid! Får ta det 2 gånger den här veckan i stället :)
Ska försöka slänga i hop nån sorts middag och verkligen bara känna mig lediiiig :D
tjingeling <3

go shorty, its your birthday

Min stora födelsedag i dag! Hela 20 år! Känns ingen som helst skillnad och jag bryr mig faktiskt inte så mycket om det... Kanske ska hänga på låset till systembolaget? Som man sa när man fyllde 18 ;P  
 
Hela dagen går väl åt till att baka en massa till i morgon. 2 smörgåstårtor, 2 olika sorters kakor och budapestrulle! Det får fanimig räcka ;) Men med min släkt vet man fan aldrig! Så lika bra att ha en hel del att bjuda på så det inte tar slut!
Har egentligen ingen lust att ha massa fika hit och dit, men jag får lite press på mig när folk säger att dom förväntar sig nybakat :/
 
Har faktiskt ingen som helst lust att skriva, så tjingeling <3

suck my nanananana

Sov till klockan 6 i morse eftersom jag har semester, kunde verkligen inte somna om! -.- Men inte mycket att göra åt saken så det var bara upp och hoppa och sätta fötterna i en bädd av dun eftersom H har fått för sig att mina påslakan inte är sköna och hans täcke dunar av sig som en hund fäller hår... Jag som städade så noggrannt i går :(
Jaja, fram med dammsugaren igen!
 
 
 
Bilder från midsommarafton, lugnt och mysigt, bara vi två <3
 
 
Hade lite tvätt kvar hos mamma sen i går så där har jag varit på förmiddagen, handlat ingredienser till smörgåstårta som jag ska bjuda på fredag och lördag :) Blir även lite kakor och kanske någon bulle eller annat, beroende på vad jag orkar baka ;)
Var till moster och bjöd in henne med familj på dagen och fick låna en bricka att ställa smörgåstårtan på :)
 
Har även sms'at och ringt runt halva dagen och bjudit in vänner till lördag då det är dags att fika/förkröka innan vi åker båten! :D Ska försöka klara upp hur många vi blir eftersom man måste förboka buss+båt, annars kommer man inte på tydligen?! Skumma regler ;P Efter båten blir det kanske Langers om man inte är helt ur form eller om det är någon som har partaj hemma? Man vet nästan aldrig vart man hamnar efter ;)
 
Haha, nu ska jag iaf försöka mig på lite småkakor så det är klart tills på fredag :) Kyss och hej, leverpastej! <3

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu