slutbetygen i handen, känns förjävla bra

Har varit och hämtat mina betyg från gymnasiet idag och jag kom inte riktigt i håg att jag hade så pass bra ;) Men de är ju både plus och minuspoäng.
Det "lättaste" sättet att komma in är om man har IG i svenska och engelska?! (WTF) Men det visste jag sen innan och jag har hört på omvägar att det inte är så många som söker just den här utbildningen, så har man tur så kommer man in ändå :)

I måndags var jag med H och hans lillebror och spela badminton och lattjade runt med hopprep, rockringar och andra gympasals-prylar. Måste ju erkänna, jag har träningsvärk i överarmen! Hur kan man vara så otränad?! Men nu bestämde vi att varje måndag ska vi träna lite sen har jag ridningen på torsdagar så det ska väl funka!

Är, som jag har sagt tidigare, ensam hemma på vardagarna och det är så trist! Jag är inte den som bara kan sitta och glo hela kvällarna, ensam... det är tråkigt att laga och äta mat, ensam... usch så tyst det är. Får laga ordning isterband snart så jag har matlåda i morgon med. Tråkigt....
 
 
 

plugga!

Yeeey, mailade komvux tidigare idag och bad om en tid för ett möte med en studievägledare. Fick svar efter någon timme så ska in på måndag redan :D Hoppas bara på att bli antagen när det väl är dags för att söka så jag kan plugga till undersköterska :D Känner mig taggad faktiskt! Tycker de verkar mycket mer spännande och varierande än det jag gör nu :)
Oj oj oj, har så mycket frågor!

Åh stackars Nattan och Tiffany, dom är magsjuka så jag tog hem hunden så hon slipper tänka på det med.. Han ligger och sover just nu, jobbigt att vara borta hela dagen ;) Får snacka lite med henne om plugget när jag lämnar doggen, hon pluggar ju till samma sak ;)
 
 
 

dagens plan

Ska ner i källaren och lägga i lite tvätt, att man inte bara kan få köpa nytt istället :P Åka till trapporna och svabba av lite, sen ska jag åka till Norrtälje och hälsa på mormor på sjukhuset, åker in med moster H :)
Hem igen och äta nåt snabbt och sen vidare till stallet och rida lite hest ;) Efter det kommer jag vara dööööd med en massa träningsvärk!

Funderar på ifall jag ska packa redan idag? Hatar att packa, får ju beslutsångest om vad jag ska ha med mig! En sak som är bergsäker är mina nya favoriter, kolla bilden nedanför :D
I morgon bitti ska jag åka och storhandla så det är klart till helgen och nästa vecka kommer jag nog inte ha tid alls! Så jag får passa på nu ;)
Förmodligen kommer inget inlägg förrän på söndag eller måndag igen men det är väl lugnt? ;)
 
 
 
 

getaway rock-suget

Jag är så jäkla sugen på att dra till Gävle på Getaway Rock Festival i augusti! Massa härliga band, men det bästa är väl att System of a down kommer dit!
Vill bara boka biljetter nu nu nu! :D Fast man kanske kan vänta en månad till eller två så man kan spara lite ;) Vilka mer är sugna? 8-10 augusti, 1595 kr om jag inte minns fel? Då är det 3-dagars festivalpass och camping mellan 7-11 augusti, 12-mannatält finns :)
Grymt sugen på att rocka loss :D

oron är bortblåst

Känner mig nöjd med tillvaron jag är i nu. Får jobba så mycket jag behöver och kan, trivs i lägenheten, har en fin man och jag har fått kontakt med min pappa igen. Jag trodde inte det skulle kännas så bra som det verkligen gör. Jag är inte lika orolig över "ingenting" som jag har varit innan, nu vet jag vad de har varit iaf!
Att ha pratat med honom två gånger gör väldigt mycket och jag hoppas vi kan träffas till sommaren :)
En annan del som jag har varit väldigt orolig över är ekonomin.. fast den delen sitter fortfarande kvar.
Jag hade lovat mig själv att börja spara pengar och den här kryssningen som närmar sig kommer inte bli billigt :/ Jaja, de är 11 månader till nyår igen så då hinner jag hålla mitt löfte då istället ;)

På torsdag ska jag försöka hinna ner till stallet rätt tidigt så jag kan rida den hästen jag vill, ska prova en ny häst som jag är lite sugen på att testa :) Sen kommer gubben hem och myser lite eftersom vi inte träffas förrän lördag kväll annars!

Nu ska jag kasta mig i bingen med min älskade Harry, min trogna vän när jag är ensammen ;)
 
 
 
 

Utkast: Jan. 19, 2013

Ännu en helg med jobb, kom på tidigare på dagen att det här är 4:e helgen i sträck jag jobbar :O Fast man ska nog inte klaga för jag har vissa helger jobbat bara ena dagen ;) Men i morgon är det dax igen och sen försöka jobba så mycket som möjligt i veckan eftersom jag ska vara ledig nästa helg då de är dags för kryssning! Im gonna die!

Nu ska vi trycka i oss lite middag, blir rester från i går. Köttfärssås och spagetti :) Sen vart jag precis bjuden till grannen och spela lite sällskapsspel i kväll :) Passar ju bra med tanke på att jag ska vara nykter ;)

det vart ju middag i dag med

Stekte fläskfile, hemgjord klyftpotatis och en örtsås.. eller aa, lite fuska jag ju. Creme fraiche med örter och grädde ;) Lite lat får man faktiskt vara!

Jobbat till klockan 15 idag och det är ju inte så lång tid egentligen. Men jag är heeeelt slut!
När H kommer hem så blir det en massa sysslor, men det är drygt en timme dit så jag hinner somna på soffan en stund :)

Kryssningen närmar sig med, vad ska man ha med sig? Och framförallt: VAD SKA JAG HA PÅ MIG?! Har inga kläder alls.. jag måste lära mig att inte kasta allt jag har ledsnat på ;) Om man åker in i tid så hinner jag ju köpa en klänning, fast jobbigt det med. Släpa runt på väskor och greja i affärerna. Nä jag skippar nog det.. Min fina gubbe kanske kan låna mig pengar dagen innan löning så får jag åka till thuns eller nåt? Så får det nog bli! (Kanske ska prata med honom först? ;) )

i'm so tierd

Trött som fan, men får väl ta mig ur sängen och pallra sig i väg till jobbet.
I dag slutar jag kl 15, direkt vidare och städa trapporna som jag inte hann med igår sen hem och vila lite innan de är dags att göra sig vacker och gå på skum ;)
Åh, banoffepajen kommer säkert smaka bra när den har gofsat till sig över natten! Nomnom

banoffepaj recept

200 gram digestivekex
100 gram smör/margarin
1 burk kondenserad mjölk, sötad
2-3 bananer
2,5 dl vispgrädde
Vaniljsocker
Mörk choklad, ca 20 gram

*Koka den oöppnade kondenserade mjölken i en kastrull med vatten, se till att hela burken är täckt med vatten hela tiden (annars kan den explodera och du har kolasås i hela köket) Låt puttra ca 2,5 timme. Låt den svalna av i kallt vatten.
*Krossa kexen och smält smöret, blanda i hop och tryck ut i botten på en form ca 22-24 cm i diameter. Ställ kallt. (Gör detta medan mjölken kokar)
*Vispa grädden, dock inte för hårt! Smaksätt med vaniljsocker.
*Öppna burken och bred ut kolan på pajskalet
*Skiva banan och lägg ovanpå kolan.
*Bred ut grädden.
*Håll en osthyvel upp och ner, hyvla chokladbiten över tårtan. Bon appetit!

det färdiga resultatet


snart så

Håller på att koka en hel konservburk med kondenserad mjölk, det kommer så småningom bli mjuk toffeekola! Ska baka en banoffepaj, härligt söt och god.
Kommer förhoppningsvis bilder och recept under dagen ;)

bränd lax och okokt potatis

Alltså... man kan ju inte gå iväg från spisen när man lagar mat. Laxen vart bränd så fick panik och tog bort stekpannan och hällde av vattnet från potatisen. Skalar och märker att potatisen var ju inte ens klar. Suck, man blir så trött på den här stressen! Aja, kunde iaf äta så jag vart mätt haha!
 
Om drygt en timme ska jag hämta Jenny och vidare till stallet, måste leta upp en annan jacka bara. Jag är så dum och kastar allt fast dom kan komma till användning. Men på ett sätt är det bra oxå för då slipper jag ha överfyllda garderober ;) blir inte så jobbigt att rensa då.
 
Dax att sätta i gång! 

fina människa

Snart så kommer min fina vän hem och då blir det mys med räkmackor och film! Man uppskattar verkligen varandra mer när man inte är med den man håller kär varje dag, spread the looove!

I morgon börjar ridlektionerna igen efter juluppehållet, ska bli skönt att få komma i gång! När lönen kommer så ska jag se hur mycket stålars det är kvar så ska jag köpa kort i badhuset så jag kan börja simma :) Motion är viktigt har jag hört!

Min andra fina vän Ronja fyller år snart så hon har lyckats locka med mig (!) på kryssning den 25-26... my god, i'm gonna die! Haha, nej men det blir väl ett glatt tjejgäng som kommer ha skitkul, fast det enda jag ser framför mig är sjösjuka...Fast fartygen är ju så stora så det gungar ju inte? Hoppas jag...

ringt de jobbiga samtalet

Tog mod till mig och ringde. De var inte så farligt, men självklart var det jobbigt fast inte förrän jag lagt på när jag förstod vad jag precis hade gjort.
Känns skönt iaf och vi ska försöka hålla kontakten.
Nu kanske jag får min pappa tillbaka, som det var när jag var liten <3

vilken fegis jag är

Alltså vafan! Jag blir skitskraj när jag har knappat in telefonnumret och tar bort det igen.. Jag får vänta till H är hemma som kan stötta mig.
 
I dag har jag planer på att åka till Mia och träffa hennes lilla nykomling, men det är snöigt och vet inte om det är värt att åka via ortala eller över trästa.. någon som åker där kanske? :) 
 
Inatt har jag faktiskt fått sova, vred och vände på mig till halv 1, lyckades somna och vaknade inte förrän halv 9, yeeey! :D en skön, drömfri natt. Så jag kanske struntar i att åka till stan, är ändå snöigt och jävligt ;) Gubbfan kommer förhoppningsvis i morgon :) 

a missed parent

Som de flesta vet så har jag och min pappa ingen kontakt och det är inget jag har brytt mig om de senaste åren för jag känner inte honom och har därför ingen anledning att sakna honom.
Men jag har fått mig en riktig tankeställare, jag kollar mig omkring och de allra flesta har en pappa. Är inte jag värd en? Så nu har jag bestämt mig för att söka upp honom och få en pratstund. Jag vet dock inte vart han finns men jag tror jag kan ha rätt mobilnummer så i morgon tänker jag ringa... Om jag vågar.
Jag ska få mig en bra natts sömn och fundera på vad man ska säga. "Hej, de är din dotter. Vi har inte pratat på 10 år." Njaa, jag måste tänka ut något bättre.
Är det någon som kanske har erfarenhet eller kan hjälpa mig på något sätt med vad jag ska säga, så hör gärna av dig för jag har inte den blekaste!

hur fan va de man sover nu igen?

Hur kommer det sig att jag sover så oroligt? Innan det här året började så behövde jag bara titta på kudden så somna jag! Det tar tid att somna, drömmer konstiga saker och vaknar titt som tätt.. visst jag somnar om ordentligt efter en stund, men det är irriterande att kolla på klockan var och varannan timme.

I morgon funderar jag på att åka till stan och sova kvar där så jag kanske får mig lite kvalitetssömn. Gå runt i Farsta centrum och kika på lite kläder kanske? Själva köpet får vänta eftersom det står noll på kontot ;) haha ovanligt!

vågar jag ringa?

Jag har numret, men tänk om de är fel? Eller att du inte vill ha med mig att göra? Tänk om de är jag som sårar? Tänk om vi kanske aldrig mer ses? Tänk om jag ångrar mig, vad händer då?

Nya mål för 2013

Jobbar hur mycket som helst.. jobba, äta, sova, dö.
Hela julveckan måndag-fredag, söndag, tisdag-måndag nu. Sen ska jag fan vara ledig i MINST 2 dagar! Visst, det blir pengar i fickan men tills dess då? Jag måste ju leva oxå.
 
I går satt jag och försökte knåpa i hop nyårslöften men de gick inte så bra som jag hoppats på. Kom på sen att det är bättre att kalla det för mål än löften, annars får man ju ångest direkt! Det jag kanske kan hålla är iaf detta;
#Spara pengar varje månad
#Minska småhandlingen och bara köpa sånt jag verkligen behöver
#Motionera, rida en dag/vecka och simma 2 dagar/vecka
 
De är väl rimliga mål? 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu